تجهیزات اتاق عمل دامپزشکی

میز جراحی دام چه ویژگی هایی دارد؟

میز جراحی دامپزشکی

میز جراحی دام که به آن تخت اتاق عمل دامپزشکی نیز گفته می شود یکی از اصلی ترین تجهیزات اتاق عمل دام کوچک است. ساختار این میز، جنس و سادگی کار با آن از جمله فاکتورهایی هستند که یک میز جراحی دامپزشکی را مناسب می سازند و هم چنین بر روند عمل جراحی و عملکرد جراح تاثیر می گذارند. این تخت معمولا از فولاد یا استیل ضد زنگ ساخته می شود زیرا این ماده مقاومت و استحکام بالایی داشته و در برابر خوردگی مقاوم است. در استفاده از میزهای جراحی لازم است پس از هر عمل جراحی دام کوچک، علاوه بر محیط اتاق جراحی، میز نیز کاملا استریل و ضد عفونی شود. به این منظور از مواد شوینده و ضد عفونی کننده مختلف استفاده می شود و میز جراحی باید از ماده ای مقاوم مانند استیل ضد زنگ ساخته شده باشد تا در اثر تماس مداوم با این مواد آسیب نبیند و دچار خوردگی یا زنگ زدگی نشود. علاوه بر این لازم است گرد و غبار و آلودگی را نیز به خود جذب نکند. معمولا به این منظور بر روی استیل ضد زنگ میز جراحی پوشش های مختلف یک یا چند لایه داده می شود که از آن در برابر جذب گرد و غبار محافظت می کنند.

 

انواع میز جراحی دامپزشکی:

میز جراحی دام در دو مدل مکانیکی یا الکتریکی ساخته می شود:

  • در مدل مکانیکی که سیستم ساده تری دارد، تمامی تنظیمات دستگاه به صورت دستی و با استفاده از اهرم های مخصوص یا پدال پایی انجام می گیرد. به طور مثال ممکن است لازم باشد بدن دام در شیب خاصی قرار داده شود تا جراح دامپزشک دسترسی و تسلط بهتری بر محل تحت عمل داشته باشد. هم چنین ممکن است نیاز به تغییر ارتفاع تخت وجود داشته باشد. در این نوع تخت جراحی دام، چون تنظیمات به صورت دستی انجام می شود باید قطعات تخت و جنس آن ها در برابر سایش و تنظیمات مداوم مقاومت و پایداری داشته باشند.
  • در میز جراحی الکتریکی، یک یا چند موتور برقی قرار داده شده است و یک ریموت مخصوص نیز همراه با تخت ارائه می شود. ارتفاع و شیب تخت با استفاده از این موتورها و توسط ریموت تنظیم شده و در موقعیت دلخواه جراح و در حالتی که بیمار تحت فشار نباشد قرار داده می شود. قدرت موتورها در این مدل میز جراحی از اهمیت بالایی برخوردار است. کار کردن با میز جراحی برقی دامپزشکی آسان است و تنظیمات آن به سرعت و در کمترین زمان ممکن انجام می شوند. البته ممکن است در تخت برقی از جک هیدرولیکی و اهرم های مختلف نیز برای برخی تنظیمات استفاده شود.

 

میز اتاق عمل دام

با توجه به این که ممکن است حیوانات در طول زمان بیهوشی تا حدی هوشیاری خود را به دست آورند یا تکان بخورند لازم است بدن حیوان بر روی میز جراحی دامپزشکی ثابت نگه داشته شود. به این منظور از بندهای مخصوص در گوشه های میز استفاده شده که به سادگی به بدن حیوان بسته می شوند و از تکان خوردن وی جلوگیری می کنند. این بندها باید محکم باشند و در عین حال آسیبی به پوست بدن بیمار وارد نکنند. به خصوص در دام کوچک و حیواناتی که جثه ظریف و کوچکی دارند استفاده از بندهایی با جنس مناسب و سازگار با پوست حیوانات از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

تجهیزات دامپزشکی مختلفی در کنار میز جراحی دامپزشکی استفاده می شوند. این میز باید این قابلیت را داشته باشد که بسیاری از تجهیزات بر روی آن نصب شده یا در کنار آن به راحتی و ثابت قرار داده شوند. به طور مثال در کنار این میز محفظه هایی برای جمع آوری آلودگی های عمل جراحی قرار داده می شوند. این محفظه های باید به راحتی جدا شده و تخلیه شوند. هم چنین لازم است پس از هر عمل جراحی شسته و ضد عفونی شوند. سایر تجهیزات مانند پایه سرم، محل قرار گیری پمپ سرم و پمپ تزریق و دستگاه وارمر خون بر روی ریل هایی که در اطراف میز جراحی تعبیه شده اند قرار داده می شوند. هم چنین میله هایی L شکل بر روی تخت قرار داده می شود که بالای سر بیمار قرار گرفته و جراح می تواند تجهیزات مختلف را به آن ها آویزان کند و در صورت لزوم به سرعت به آن ها دسترسی داشته باشد.

 

یکی از مهم ترین نکات میز جراحی دامپزشکی ثابت ماندن آن بر روی سطوح مختلف از جمله سطوح نمناک است. به این منظور در قسمت زیر این میز 4 چرخ قرار داده شده است که میز جراحی با استفاده از آن ها به نرمی و بدون تولید صدا جابجا می شود و پس از قرار گرفتن در موقعیت مورد نظر با استفاده از 2 چرخ ترمزدار، در محل خود ثابت باقی می ماند. این چرخ های ترمزدار، میز جراحی را روی سطوح مختلف به خصوص سطوح نمناک ثابت نگه می دارند و ایمنی لازم را در حین عمل جراحی دام تامین می نمایند. چرخ ها در حین عمل قفل می شوند و کوچک ترین حرکتی نخواهند داشت.

 

میز اتاق عمل دامپزشکی

ویژگی های میز جراحی دام:

با توجه به موارد گفته شده لازم است میز جراحی دامپزشکی دارای ویژگی های زیر باشد:

  1. در مقابل خوردگی و مواد ضد عفونی کننده مقاوم باشد.
  2. امکان نصب تجهیزات مختلف بر روی آن وجود داشته باشد.
  3. چرخ ترمزدار داشته باشد و در موقعیت مورد نظر ثابت بماند.
  4. ارتفاع آن قابل تنظیم باشد.
  5. طول و عرض و ابعاد آن به صورتی باشد که دسترسی لازم را برای جراح تامین کند.
  6. رویه تخت در مقابل گرد و خاک و آلودگی و هم چنین برخورد اجسام تیز مقاوم باشد.

 

بازار تجهیزات دامپزشکی ایران:

انواع مختلف میز جراحی دامپزشکی در بازار تجهیزات دامپزشکی ایران وجود دارد. هنگام خرید این وسیله باید دقت شود که جنس تخت از استیل ضد زنگ باشد تا در اثر تماس با رطوبت و مواد شیمیایی آسیب نبیند. هم چنین ارتفاع و شیب تخت باید به سرعت و به راحتی توسط ریموت تنظیم شود. بهتر است در اطراف تخت محل هایی برای قرار دادن ابزار جراحی و هم چنین محفظه ای برای جمع آوری زباله و آلودگی ها در طی عمل جراحی وجود داشته باشد. تیم آزپت شما را در خرید انواع تخت های اتاق عمل دامپزشکی یاری می دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + سیزده =